Thursday, June 25, 2009

Dave Matthews Band - Big Whiskey and the Groogrux King


GrooGrux Akademisi Bahar Şenlikleri

LeRoi Moore'un prodüksiyonu esnasında yaşamını yitirdiği son Dave Matthews Band albümü Big Whiskey and the GrooGrux King nihayet elimizde. Güney Afrika asıllı yetenekli müzisyen ve şarkı yazarı Dave Matthews'un etrafında kümelenmiş 4 tane virtüözden müteşekkil grubun bu 7. stüdyo kaydı.


Dave Matthews Band aslında benim uzun zamandır dinlediğim bir grup değil. Kız arkadaşımın aşırı düşkünlüğü sayesinde bulaştım ben de kendilerine. İyi ki bulaşmışım, zira DMB, her müzikseverin ucundan kıyısından kulak kabartması gereken bir müzikal ziyafet sunuyormuş dünyaya, hem de tam 15 yıldır.

1:11'lik intro Grux'tan sonra Matthews'un çığlıklarıyla giren ve üflemelilerle oldukça dinamik bir hale bürünen Shake Me Like A Monkey ve ardından gelen Funny The Way It Is, albümün havasını daha ilk 10 dakikasında belli ediyor. Elimizdeki, Before These Crowded Streets'le kapışacak kadar groovy ve üstüne düşülmüş bir çalışma.

Grubun kendine has ballad tarzının dışına çıkmadığı Lying In the Hands of God, doğu (daha da doğu!) ezgileriyle zenginleştirilmiş Squirm, Danny Barnes'ın banjosuyla gruba eşlik ettiği Alligator Pie albümde öne çıkan şarkılar. Time Bomb ise Matthews'un sesinin her tonunu kulaklarınıza sunduğu, harika vokal melodisi ile eşlik etmeden duramayacağınız bir şarkı ve kişisel favorim.

Klasik Dave Matthews Band soundunu, dinleyiciyi ilk anda yakalayan yepyeni besteler ve müthiş altyapılarla sunan albüm, alternatif rock-pop, funk, grup müziği ve sıkı prodüksiyon seven herkesin ilgisini hakediyor.

GrooGrux’a gelince... Kelime, efsane şahsiyet Carter Beauford, merhum LeRoi Moore, grupla pek çok kez çalışmış Tim Reynolds ve Tim Wicks’in beraber müzik yaparken ortaya çıkan enerjiye verdikleri isim. Aynı zamanda da birbirlerine hitap şekilleri. Arkadaşları Dave Matthews, Steffan Lessard ve Boyd Tinsley'i de naçizane akademilerinden mezun olmuş, GrooGrux çalabilen oğlanlar olarak kabul ediyorlar.

Bize de akademinin öğretim görevlileri ve öğrencilerinin bu kollektif çalışmasının tadını çıkarmak kalıyor.

8/10

No comments: